2013. már 31.

Mostantól Európában is ingyen lehet telefonálni a Facebookkal

írta: danieee
Mostantól Európában is ingyen lehet telefonálni a Facebookkal

A korábban csak az USA és Kanada területén biztosított ingyenes, VoiP alapú szolgáltatását Európára is kiterjesztette a Facebook.

tech-facebook-messenger-app-screen.jpg

Első körben az Egyesült Királyság területén élő felhasználók próbálhatják ki az újdonságot, ugyanakkor már nem lehetünk messze attól, hogy hazánkban is élesítsék a szolgáltatást.

A Facebook Messenger által igénybe vehető, ingyenes telefonálási lehetőséget január 4-én indította útjára a Facebook. Először kísérleti jelleggel Kanadában, majd néhány héttel később az USA-ban is bekapcsolták, tegnaptól pedig már Európában is elérhető a szolgáltatás, – igaz egyelőre még csak az Egyesült Királyság területén -, de ugyanakkor ez számunkra is jó hír, hiszen egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy hazánkban is élesítsék a szolgáltatást.

Szakértők szerint, a WiFi, 3G és 4G hálózatokon is igénybe vehető, ingyenes mobiltelefonálási funkcióval egy minden eddiginél nagyobb VoiP felhasználókból álló közösség alakulhat ki. Hogy mikor és melyik európai országokban kapcsolják be következőleg a szolgáltatást, arról a Facebook egyelőre nem nyilatkozott.

Forrás: The Verge

 

Szólj hozzá

Facebook Facebook messenger Ingyen telefonálás a facebookkal