2013. ápr 08.

Ma leáll az MSN

írta: danieee
Ma leáll az MSN

Frissítsen Skype-ra – olvasható a rövid üzenet a Windows Live Messenger, közismertebb nevén az MSN, hagyományos asztali alkalmazásának belépő felületén. Több mint 14 év után a mai napon végleg megszűnik az egykoron nagy népszerűségnek örvendő chat-szolgáltatás.

Az előzetes tervekkel ellentétben, március 15-e helyett, április 8-án kezdi el leállítani a néhány évvel ezelőtt még fénykorát élő chatszoftvert a Microsoft. A program alapszolgáltatása ugyan megmarad, de nem különálló szoftverként, hanem a Skype egyik alap funkciójaként működik majd tovább.

msn-skype.jpgAz átállásban a Microsoft egy online útmutatója is segíti a Skype használatában kevésbé jártas felhasználókat, de még erre sincs szükségünk, ugyanis a művelet tényleg csak néhány kattintást igényel: az MSN asztali alkalmazásának felületén található nagy zöld (Frissítsen Skype-ra) gombra kattintva a program máris átirányít bennünket a Skype hivatalos honlapjára. Miután a programot letöltöttük, indítsuk el, majd a felugró ablakban a szokásos felhasználónév/jelszó mezőket töltsük ki.

skype.jpg

Jó hír, hogy ennél lépésnél az MSN Messenger fiókunk adatait is használhatjuk. Ezt követően már csak egyetlen lépés maradt hátra: egyesíteni az MSN fiókunkat a Skype fiókunkkal (illetve ha még nem rendelkezünk Skype azonosítóval, akkor regisztrálnunk kell egyet előtte). Az egyesítés gyakorlatilag egyetlen kattintás, ezt követően a megnyíló új ablakban már láthatóak lesznek a korábban MSN-re felvett ismerőseink.

Az MSN 1999-ben kezdte meg működését, akkor még MSN Messenger néven, innen maradt meg a mai is közkedvelt rövidítés, az MSN. A Microsoft az MSN Messenger megszűnésének okát az egyre népszerűbb és ingyenes azonnali üzenetküldő, okostelefonokról is elérhető alkalmazások térhódításával magyarázta.

Szólj hozzá

Skype MSN Windows Live Messenger MSN Messenger Megszűnik az msn