2013. ápr 16.

Nevetségesen gyors internetet indít Japánban a Sony

írta: danieee
Nevetségesen gyors internetet indít Japánban a Sony

 A speciális üvegszálas szolgáltatás 2 gigabites letöltést tesz lehetővé így jelenleg ez a leggyorsabb otthoni netkapcsolat a világon.
fiber.jpg

A magánszemélyek és kisvállalkozások számára is egyaránt igénybe vehető Nuro névre keresztelt szolgáltatás maximum le – és feltöltési sebessége 2, illetve 1 Gbps, így jelenleg ez a leggyorsabb otthoni internetkapcsolat a világon.

Összehasonlításképpen, az ultra-gyors Google Fiber szélessávú internet-szolgáltatás “csak” 1 Gbps letöltési sebességet kínál – és ez még mindig 100-szor gyorsabb, mint a mai átlagos otthoni internet-kapcsolat.

A kizárólag Tokyo területén igénybe vehető Nuro bekötési díja egyáltalán nem olcsó mulatság, a szolgáltató 52.500 jent, azaz nagyjából 120.000 forintot kér az ultra-gyors internetkapcsolat beüzemeléséért, ugyanakkor a szolgáltatás havidíja kétéves hűségszerződés esetében mindössze 4980 jent, azaz körülbelül 11.500 forintot jelent, ami a hazai szolgáltatók kínálatát figyelembe véve egyáltalán nem tűnik egy horribilis összegnek.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá

Sony Internet Gigabit Internetkapcsolat