2013. máj 02.

Elképesztő: íme a karszalag, ami Jedivé változtat

írta: danieee
Elképesztő: íme a karszalag, ami Jedivé változtat

A Thalmic Labs által fejlesztett MYO karszalaggal szabadjára engedhetjük a bennünk rejtőző Jedi lovagot. A fejlesztők szerint a termék még idén piacra kerülhet.

two_rings.jpg

Néhány évvel ezelőtt hatalmas előrelépésnek számított a mozgásos érzékelésen alapuló eszközök megjelenése (elég csak az Xbox Kinectjére gondolni),  azonban ezeknek az eszközöknek a többsége gyakorlatilag működésképtelenné válik valamilyen külső szenzor vagy más hardver csatlakoztatása nélkül.

A Thalmic Labs vélhetően ezt az irányt forradalmasítja a nemrégiben bemutatott új innovációjával. A MYO névre keresztelt karszalag egy teljesen új szintre emeli a gesztusvezérlést és a vele együtt irányított eszközeinket, mivel használatához nincs szükségünk semmilyen külső érzékelőre, kábelre vagy más fixen telepített készülékre. A karszalag az izmaink elektromos aktivitását méri, így függetlenül attól, hogy alkarunkra vagy csuklónkra kerül, még a kisujjunkkal való mozgást is képes érzékelni, így akár csettintéssel elindíthatjuk a kedvenc zeneszámunkat.

A készülék Bluetooth-kapcsolaton keresztül működik és szinte bármilyen elektronikai eszközzel összeköthető. A MYO karpánt Mac és Windows rendszerű gépekkel, iOS és Android okostelefonokkal, valamint táblagéppel is egyaránt működik. Az egyelőre még fejlesztési fázisban járó MYO karpánt az előzetes tervek szerint valamikor az idei év végétől lesz kapható, 149 dollárért, azaz nagyjából 36 ezer forintnak megfelelő összegért.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá

Bluetooth Karpánt Karszalag Myo karpánt Myo Gesztusvezérlés