2013. máj 21.

Ma este debütál az új Xbox

írta: danieee
Ma este debütál az új Xbox

A hardveres tulajdonságokon túl külsőben is merőben átalakulhat a május 21-én kedden Redmond-ban debütáló vadonatúj Xbox.

Xbox42.jpgAz eddig csak “Xbox 720″, illetve “Durango” kódnéven pletykált gép hardverét tekintve vélhetően aligha okoz majd csalódást a látványban. Az eddig napvilágot látott információk szerint az új konzolba egy 8 magos AMD processzor kerül,  amely 1,6GHz-es órajelen ketyeg, 8GB DDR3 típusú RAM társaságában, míg a szoftveres megoldásról meg nem erősített információk  szerint egy eddig ismeretlen Windows 8 verzió gondoskodik majd. Az új gépet beépített Blu-Ray olvasóval valamint 50GB belső tárhellyel is felszerelték.

Az új kontrollerre vonatkozó pletykák igen elenyészőek, így még megtippelni is nehéz, hogy milyen újdonságokkal készül a gyártó. (A nem régiben debütált PlayStation 4 DualShock névre hallgató kontrollere beépített touchpad-del kerül majd a boltokba, így vélhetően az új Xbox is tartogat egy-két meglepést kontroller fronton).

Az új Xbox árát tekintve szintén csak pletyka szintjén létező információk szerint a konzolért egyösszegben 499 dollárt kell majd letenni, ugyanakkor kétéves Xbox Live Gold szerződés megkötése esetén havi 10 dolláros tagsági díj ellenében már 299 dollárért is hozzá lehet majd jutni.

A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő tengerentúli bemutatóra már nem kell sokat várni, addig is érdemes megtekinteni a Microsoft által nem régiben közzétett infografikát, amely látványos áttekintést nyújt az előző generációs modellekről.

6oUfRE0.jpg

Forrás: Mashable

Szólj hozzá

Xbox Xbox 720 Xbox Durango Új Xbox