2013. jún 19.

Már 15 GB-nyi ingyen tárhelyet ad a Google

írta: danieee
Már 15 GB-nyi ingyen tárhelyet ad a Google

Igaznak bizonyultak a Google I/O konferenciája előtt elhangzott pletykák, miszerint a keresőóriás összevont szolgáltatásainak révén, minden felhasználó számára 15 gigabájt kapacitású, ingyenes tárhely szolgáltatást nyújt majd a Google Drive.

gdrive02.png

Összevonta a Gmail, a Drive és a Google + szolgáltatásának tárhelyeit a Google, így vélhetően mostanra szinte minden felhasználó számára elérhetővé vált a 15 gigabájtnyi ingyenes tárhely szolgáltatás.

A szolgáltatás megújulásáról szóló morzsákat még májusban hintette el a keresőóriás az éves fejlesztői konferenciája előtt, de csak néhány nappal ezelőtt vált hivatalossá. Szokáshoz híven az újdonságot nem egyszerre, hanem fokozatosan kapcsolták be a felhasználóknál, mostanra azonban már bárki számára igénybe vehető a felhőalapú szolgáltatás. Természetesen csakúgy, mint más cégek esetében itt is lehetőségünk van nagyobb tárhelyet (100 GB-tól 16 TB-ig) kölcsönözni, ugyanakkor ezért már fizetnünk kell.

Érdekesség, hogy a más cégek által biztosított ingyenes tárhely szolgáltatások zöme jóval kisebb helyet kínál, hogy csak néhányat említsünk: az Apple iCloud-ja által 5 GB-ot, míg a SkyDrive által csak 7 GB-nyi terület vehető igénybe, ugyanakkor a néhai Megaupload hamvaiból újjászületett Mega 50 gigabájtos ingyenes szolgáltatása mellett jócskán eltörpül a Google Drive 15 GB-nyi kapacitása.

Forrás: techtree

Szólj hozzá

Google Ingyen tárhely Google Drive 15 GB ingyen tárhely Felhőalapú tárhely