2013. júl 10.

41 megapixeles kamerával érkezik az új Nokia Lumia

írta: danieee
41 megapixeles kamerával érkezik az új Nokia Lumia

Figyelemreméltó 41-megapixeles kamera modullal szereli fel legújabb Lumia-ját a finn gyártó – jön a Lumia 1020.

EOS.jpg

Kétségtelen, hogy a mai okostelefonok legtöbbjével már igazán jó minőségű fotókat és videókat készíthetünk (már ami egy telefontól kitelik) azonban a Nokia úgy tűnik, pontosan ezt az élményt kívánja az egekbe növelni vadonatúj, gigantikus megapixelekkel felszerelt okostelefonjával.

Bár hivatalos bejelentésre eddig még nem került sor, a Windows Phone Central internetes blog néhány számszerűsített adatot is tudni vél a hamarosan debütáló készülékkel kapcsolatban.

Ezek szerint az új Lumia 1020-ban a tekintélyes 41 megapixeles kamera modul mellett, a gyártó korábbi modelljében is megtalálható optikai kép stabilizátor is beépítésre is került, ráadásul az újdonság esetében a finn gyártó a Symbian rendszer helyett a Windows Phone 8 egy újabb verziójával dobja piacra a készüléket.

A hardveres tekintetben sem utolsó Lumia 1020, 2GB belső RAM-mal, 32GB beépített tárhellyel érkezik, ez utóbbiból azonban nem lesz lehetőség a bővítésre, ugyanis a készülék nem rendelkezik SD kártya befogadására alkalmas csatlakozóval, helyette viszont kapott NFC és vezeték nélküli töltési lehetőséget.

A szoftveres részről említésre méltó a Pro Camera elnevezésű beépített applikáció, mellyel az iSO-t, a fehér egyensúlyt, a fókuszt, a vakut, de még a záridőre vonatkozó beállításokat is megváltoztathatjuk.

Egyelőre sem hivatalos megjelenési időpont sem árat nem kapott az új Lumia, de a készülék megjelenését a hónap végére valószínűsítik, mintegy 600 dollár körüli áron.

Szólj hozzá

Nokia WP8 Nokia Lumia 1020 41 megapixeles okostelefon