2013. júl 13.

Elárverezték az első Apple számítógépet

írta: danieee
Elárverezték az első Apple számítógépet

Nem kevesebb, mint 89 millió forintnak megfelelő összegért kelt el a cég alapítói által saját kezűleg épített, stílusosan csak Apple 1 névre keresztelt számítógép.

Apple1.jpg

Az 1976-ban garázsvállalkozásként indított Apple mára meghatározó részévé vált az informatika és szórakoztatóipar világának. Bár a cég a kezdeti időkben kevésbé számított sikeresnek, az áttörést még is az alapítók, Steve Jobs és Steve Wozniak által saját kezűleg épített számítógép, az Apple 1 hozta meg.

Az egyik ilyen legelső számítógépet árverezték el nem régiben egy online aukció keretében, melyet egy kaliforniai pszichológus bocsájtott árverésre. A licit végül 387,750 dollárnál állt meg, amit egy névtelenséget kérő olasz származású gyűjtő ajánlott fel.

A vállalat legelső termékeként is jegyzett Apple 1 komputer több szempontból is kultusz masinának számított. A kiegészítők terén nem volt szükség drága eszközökre, ugyanis ezeket a háztartásokban megtalálható eszközökkel is lehetett pótolni – az Apple 1 képernyőjének például a hagyományos tévé készüléket is használták.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá

Steve Jobs Apple Steve Wozniak Aukció Apple 1