2013. aug 04.

Érkezik az USB 3.1

írta: danieee
Érkezik az USB 3.1

Drasztikus sebesség növekedést ígér az USB 3.0 fejlesztéséért felelős Promoter Group nem régiben bejelentett újabb generációs szabványa.

2013-08-01-image-4.jpg

Még ma is viszonylag gyorsnak tűnnek a hagyományos USB 3.0 csatlakozású hordozható adattárolók, nem sokára azonban már csak a számítástechnika egy meghatározó korszakaként fogunk rájuk tekinteni.

Az USB szabványok elsődleges fejlesztésével foglalkozó Promoter Group nem régiben bejelentette ugyanis legújabb, USB 3.1 névre keresztelt csatlakozóit, mely az újdonságok között a jelenlegi USB 3.0 szabvány által garantált adatátviteli sebesség dupláját hozza.

Számszakilag egészen pontosan 10 gigabit / szekundum sebességet garantál majd az újabb generációs USB szabvány, mely a gyakorlatban 1280 megabájnyi adat másolását teszi lehetővé egyetlen másodperc alatt. Ennél fogva egy hagyományos 4.7GB kapacitású DVD lemez tartalmának másolása csupán néhány másodpercet vesz majd igénybe. Az új szabvány a jelentős sebesség növekedés mellett, az olyan régebbi USB szabványokkal rendelkező adattárolók, mint USB 2.0 vagy 3.0 használatát is támogatja.

A következő generációs USB szabvánnyal rendelkező termékek megjelenését legkorábban 2014 végére valószínűsítik, ám a nemzetközi piacon történő debütálás legkorábban csak 2015 elején várható.

Szólj hozzá

adattároló USB USB 3.1