2013. sze 03.

Az iOS az egyik legbiztonságosabb mobil operációs rendszer

írta: danieee
Az iOS az egyik legbiztonságosabb mobil operációs rendszer

Az amerikai kormány által készített nyílt felmérésből többek között kiderül, hogy az iOS egyike a legbiztonságosabb mobilrendszereknek, míg az Android továbbra is elsődleges célpontja a biztonsági támadásokból származó problémáknak.

Screen-Shot-2013-08-26-at-20.48.58.png

Érdekes információk olvashatók ki az amerikai kormány és az FBI által készített, de a Public Intelligence jóvoltából megosztott Malware fenyegetéseket bemutató diagramból. Az infógrafika ezúttal a legnépszerűbb piacon lévő mobilrendszereken történő szoftvertámadások gyakoriságát, illetve az adott rendszer gyengeségeit kihasználó Malware fenyegetések százalékos megoszlását mutatja be a tavalyi évre vonatkozóan.

Ezen nyilvánosságra hozott adatok szerint továbbra is az Android – mintegy 79 százalékkal – az egyik legfőbb célpontja a biztonsági hibákat kihasználó támadásoknak, míg második a Symbian, a maga 19 százalékával. Az iOS-t (0.7%), a BlackBerry-t (0.3%), de még a Windows (0.3%) mobilplatformot használó készülékek tulajdonosai is fellégezhetnek, hiszen jól látható, hogy ezek a rendszerek a legbiztonságosabbak a külső szoftveres (Malware) támadásokkal szemben.

Szólj hozzá

malware támadás diagram Apple Android iOS