2013. sze 05.

Okostelefonokra szerelhető kamerákkal támad a Sony

írta: danieee
Okostelefonokra szerelhető kamerákkal támad a Sony

Hivatalosan is bemutatta régóta pletykált iOS és Android készülékre egyaránt csatlakoztatható nagy felbontású mágneses kamera-lencséit a Sony. Elegánsak, könnyűek, és szinte bármilyen készülékhez csatlakoztathatók, ugyanakkor a címkén szereplő ár sokakat elriaszthat.

sony-130903-1.jpg

Vitathatatlan, hogy az elmúlt évek során drasztikus fejlődésen mentek keresztül a telefonok kameramoduljai, míg ma már ott tartunk, hogy az egyes piacon lévő készülékekkel (amellett, hogy telefonálhatunk és internetezhetünk is) valóban remek minőségű fotókat készíthetünk. A 2013-as berlini IFA szakkiállításon azonban a Sony úgy tűnik, alaposan tovább bővítette a mobiltelefonok nyújtotta fotózás lehetőségét.

Két iOS és Android rendszerrel operáló készülékekhez is csatlakoztatható nagy felbontású lens-type típusú kameramodult mutatott be a Sony az idei Berlinben rendezett IFA seregszemlén, melyek használatával gyakorlatilag az egyszerű telefonból pillanatok alatt egy kompakt fényképezőgép varázsolható.

sony-cyber-shot-dsc-qx100-and-dsc-qx10-lens-style-camera-4-1024x682.jpg

A mágneses elven felpattintható, Wi-Fi és NFC kapcsolaton keresztül kommunikáló újdonságok közül a “kistestvér” egy 10-szeres optikai zoommal és egy 18.2-megapixel felbontású szenzorral érkezik, míg drágább verziója “csak” 3.6-szoros optikai zoom-ot, 28mm-es lencséket és egy 20.2-megapixeles modult kapott. A vezetékes kapcsolat nélkül működő objektívek egyébként önállóan is használhatók, azaz nem szükséges közvetlenül rácsatlakoztatni őket a mobilkészülékekre.

A Sony fekete, fehér és arany borításban is elérhető újdonságai a szakkiállításon elhangzott információk szerint az idei év vége felé lesznek kaphatók, melyek közül a 10-szeres optikai zoomra képes DSC-QX100-ért 249 dollárt, míg a 20.2-megapixeles felbontású DSC-QX10 változatért 499 dollárt kér a gyártó. Az objektívről további fotók is megtekinthetők a BGR által készített galériában.

Szólj hozzá

objektív kamera lencse Android iOS Sony IFA 2013