2013. okt 25.

A Facebook már nem menő

írta: danieee
A Facebook már nem menő

Jelentősen csökkent a Facebook népszerűsége, míg ezzel párhuzamosan a Twitter lett a tinik által legfontosabbnak tartott közösségi oldal – derül ki a Piper Jaffray által nemrég készített féléves piackutatási jelentésből.
Facebook-Dislike.jpg

A korábbi 42 százalékos részesedéséből, 23 százalékra esett vissza a Facebook népszerűsége, míg ezzel szemben pedig jelentős növekedést könyvelhet el a Twitter.

A hazánkban is egyre kedveltebb mikro-blog szolgáltatás immáron a tinik által legjobban favorizált közösségi szájt – írja a Business Insider, a Piper Jaffray piackutatással foglalkozó cég aktuális felmérésére hivatkozva. Az elemzésből egyébként további érdekes adatok is kiolvashatók, többek között például az, hogy az egyre több fiatal regisztrál a közösségi fotómegosztó oldalra, az Instagram-ra, melynek felhasználói a tavaly ősszel mért adatokhoz képest is szintén nagymértékben növekedtek.

További érdekesség, hogy a Google által néhány éve indított Google+ szolgáltatást a nyilvánosságra hozott adatok szerint idén már jóval kevesebben használják a 18 év alattiak, mint egy évvel ezelőtt.

Szólj hozzá

kutatás felmérés Facebook Twitter Google+