2013. nov 06.

Microsoft: malware-cunamira számíthatnak majd a Windows XP-t használók

írta: danieee
Microsoft: malware-cunamira számíthatnak majd a Windows XP-t használók

Jövő április elején végleg megszűnik a Windows XP támogatása, így azt követően már biztonsági frissítéseket sem ad majd ki a haldokló rendszerre a Microsoft.

windows-xp.jpg

Jövő év április 8-án az informatika, azon belül is az operációs rendszerek vélhetően egy újabb meghatározó korszaka zárul le: végérvényesen is megszűnik a sokak által még mindig használt Windows XP támogatása.

A Microsoft ezután már nem biztosít majd a rendszer számára szükséges további frissítéseket, így többek között a biztonsági kockázat is lényegesen magasabb lesz.

Tim Rains a Microsoft kötelékében álló, főként biztonsági problémák elhárításáért felelős szakember úgy fogalmazott, az XP támogatásának megszűnésével a haldokló operációs rendszeren ragadtak malware és egyéb veszélyes kártevőkből álló “cunamira” számíthatnak majd, a fertőzések esélye pedig drasztikus ütemben emelkedhet, a többi jelenleg piacon lévő Windows-hoz képest. A biztonsági megoldásokért felelős Tim Rains többek között azt is megemlítette, függetlenül attól, hogy valaki szimpatizál-e az új Windows 8-cal vagy sem, a legújabb operációs rendszeren mért támadások gyakorisága csaknem hatszor kisebb, mint az XP esetében, így már önmagában ezért is megéri váltani.

Szólj hozzá

vírus támogatás Windows XP Windows Microsoft Malware