2013. dec 19.

Karaoke géppé változtatja mobilunkat a Google

írta: danieee
Karaoke géppé változtatja mobilunkat a Google

Jól ismert karácsonyi dallamokkal kívánja fokozni az ünnepre várók hangulatát a Google. Csak előtte szépen kell kérni.

google.png

Az ünnepi időszak közeledtével a legnagyobb közösségi oldalak mellett sajátságos módon üdvözli felhasználóit a Youtube, de a Google is készül, ráadásul nem is akármivel: szemfüles guglizók már rábukkanhattak a keresőóriás legújabb karácsonyi easter eggjére, amely mindenféle program letöltése vagy telepítése nélkül néhány pillanat alatt ünnepi karaoke gépezetté változtatja táblagépünket, okostelefonunkat.

Ha magunk is kipróbálnánk a jól ismert karácsonyi slágerek karaoke változatát, lépjünk fel androidos táblagépünkről/okostelefonunkról a Google keresőjére, majd írjuk be a „let’s go caroling” mondatot (a zenegép Google Now-ról is működik, ez esetben a fentebb taglalt utasítást gépelés helyett, bele kell motyogjuk a telefonba/táblagépbe).  iOS rendszerű eszközök esetén a módszer ugyanaz, csupán az App Store-ból ingyenesen letölthető Google keresővel kell rendelkeznünk.

Ha sikerrel jártunk, egy új ablak tárul elénk, ahol öt különböző karácsonyi muzsika közül választva fakadhatunk dalra. A funkcióval kapcsolatban talán egyetlen negatívumként felhozható dolog miatt lehet keserű szájízünk, mégpedig azért, mert csak angol nyelven működik.

Szólj hozzá

mobiltelefon karácsony Android Google iOS Karaoke