2014. feb 17.

Androidos mobillal készül a Nokia

írta: danieee
Androidos mobillal készül a Nokia

Nem várt szereplővel bővülhet hamarosan a főként Samsungos mobilok uralta android-piac: úgy hívják, Nokia.

22.jpg

2014 alighanem a nagy meglepetések éve lesz mobil fronton: a Samsungról nemrég kiderült, hogy újabb Windows Phone rendszerű készülék gondolatával kacérkodik, míg a legnagyobb rivális, az Apple pedig a phablet kategória felé kacsingat.

Talán épp ezen okok, no meg persze a Lumia telefonok igencsak alulteljesített eladási mutatói miatt dönthetett úgy a Nokia, hogy ő sem szeretne kimaradni a reflektorfényből, a finn gyártó ugyanis még ebben hónapban partra szállhat első, Android rendszert futtató mobiljával.

A Normandy kódnéven ismert készülék az Android egy módosított változatát használja majd, kiegészítve a Microsoft és a finn gyártó néhány rá jellemző szolgáltatásával. A Wall Street Journal információi szerint az újdonságot elsősorban az olcsóbb piaci szegmensbe szánja a gyártó, így ennek megfelelően alakul majd a készülék vételára is. A napilap úgy tudja, a hivatalos bejelentésre már csak alig két hetet kell várni, a leleplezésre ugyanis a február 24-én kezdődő barcelonai mobilkiállításon kerül sor.

Szólj hozzá

mobil Android Nokia Nokia Normandy androidos Nokia