2014. feb 17.

Ezek most a leggyakoribb Android-verziók

írta: danieee
Ezek most a leggyakoribb Android-verziók

Nyilvánosságra hozta az android-verziók aktuális piaci megoszlását bemutató táblázatát a Google. Íme, ezeket használjuk ma leginkább.

screen-shot-2014-02-04-at-9-06-11-pm.png

Az androidos mobil készülékek 80 százalékán Android 4.0 vagy ennél újabb verziójú rendszer fut – derül ki a Google kedden nyilvánosságra hozott adataiból. A hét napon át tartó vizsgálati periódusban először adatokat gyűjtöttek arra vonatkozóan, hogy a felhasználók, milyen androidot futtató készülékről látogatják a Play Store felületét.

A február 4-én lezárult kutatás adataiból kiderült, a legnépszerűbb továbbra is a Jelly Bean (60,7%), illetve az ahhoz tartozó különböző rendszerváltozatok. (Ez utóbbi esetében ráadásul kisebb növekedés figyelhető meg, az év elején mért adatokhoz képest.)

Kisebb mértékben, de 1,4 százalékról 1,8 százalékra növekedett a csokoládéról elnevezett KitKat rendszert használók száma is. Ugyanakkor Gingerbread és Ice Cream Sandwich fronton már kevésbé fényes a helyzet, mindkettő esetében csökkenés mutatkozik. Kisebb érdekesség, hogy a 2010. májusában megjelent és ezzel a legrégebbi rendszerként számon tartott 2.2-es Froyo piaci részesedése továbbra is 1,3 százalékon áll.

Szólj hozzá

Android Google KitKat Jelly Bean Android 4.4