2014. feb 17.

Izgalmas Google-bevásárlás történt

írta: danieee
Izgalmas Google-bevásárlás történt

Végleg búcsút intene a jövőben a hagyományos jelszón alapuló azonosításnak a Google, olyannyira, hogy nemrég felvásárolták az ezzel a technológiával foglalkozó SlickLogin nevű céget.

step2222.png

Az akvizícióval kapcsolatos részletek bár egyelőre nem ismertek, a felvásárlással kapcsolatos hírt maga a SlickLogin erősítette meg – írja a TechCrunch. Az alig fél évvel ezelőtt indult startup egy újszerű hangazonosítási rendszeren kezdett kísérletezni, amely végleg eltörölheti a hagyományos jelszavakat. Az ötlet iránt a Google is nagy érdeklődést mutat(ott), olyannyira, hogy nemrég felvásárolták a technológiával foglalkozó vállalatot.

A SlickLogin különlegessége abban rejlik, hogy az általuk használt azonosítási metódus amellett, hogy rendkívül kényelmes, lehetővé teszi a katonai szintű biztonságot. A technológia lényege, hogy az adott weboldal a bejelentkezést követően lejátszik egy nagyon halk, egyedileg generált hangot, majd a telefonunkon/táblagépünkön erre a célra készített alkalmazás elemzi, majd visszaküldi azt, így jelezve az azonosítást végző szolgáltatásnak, hogy valóban mi ülünk a gép előtt.

A SlickLogin megoldása persze egyelőre inkább elméletben, semmint gyakorlatban működik, az mindenesetre biztató, hogy a technológiával kapcsolatos jövőbeni fejlesztésekhez a Google fog tovább asszisztálni.

Szólj hozzá

jelszó azonosítás Google hangazonosítás SlickLogin