2014. feb 17.

Steve Wozniak: az Apple-nek androidos telefont (is) kellene gyártania

írta: danieee
Steve Wozniak: az Apple-nek androidos telefont (is) kellene gyártania

Bár a cupertinoi vállalat társalapítója szerint két arénában játszhatnának egyszerre, stratégiailag nem volna túlságosan bölcs lépés.

Steve-Wozniak.jpg

Az Apple társalapítójáról szinte köztudott, hogy egy nagyobb médiaszereplés alkalmával hajmeresztő teóriákkal sem szégyell előállni, legutóbbi kijelentése azonban mindenkit meglepett. A Wired magazinnak adott interjúja során, Steve Wozniak azt nyilatkozta, az Apple-nek androidos okostelefonokat is gyártania kellene.

Wozniak kijelentését azzal indokolta, hogy az Apple két arénában válhatna egyszerre piacvezető játékossá, a lépés ráadásul – Wozniak elmélete szerint – némi bevétel növekedéshez juttathatná a vállalatot.

„Nincs semmi akadálya annak, hogy az Apple az Android uralta piacra is betörjön. […] Két arénában játszhatnánk egyszerre” – nyilatkozta.

Bár Wozniak elméletének kivitelezése technikailag nem jelentene gondot az Apple-nek, ugyanakkor túl sok értelme sem volna. Arról nem is beszélve, hogy a legfőbb riválisként számon tartott Android mellett, nem igazán lenne bölcs lépés az Apple saját mobil operációs rendszerét csatába küldeni.

Szólj hozzá

mobil Apple Android Steve Wozniak