2014. feb 25.

Okosóra után, itt a Samsung első okos karkötője is

írta: danieee
Okosóra után, itt a Samsung első okos karkötője is

Tévedünk, ha azt gondolnánk, hogy a hordható technológiák piacán csak is okosórákkal lehet érvényesülni.

Legújabb csúcstelefonja, és új generációs okosórái mellett a barcelonai MWC-n tegnap bemutatta Gear Fit karkötőjét is a Samsung. Az elsősorban fitneszkelléknek szánt kiegészítő Bluetooth kapcsolatot használva kommunikál a Galaxy telefonokkal. Gear_Fit_Group.jpgA Gear Fit érdekessége, hogy az új órákkal ellentétben sem hangszórót sem pedig mikrofont nem tartalmaz (ahogyan kamerát sem), így tehát telefonálásra külön nem használható, az értesítésekre vonatkozó információk mindettől függetlenül azonban könnyedén nyomon követhetők rajta.

A Gear Fit fontosabb ismérvei közé tartozik ellenben a 432 x 128 pixel felbontású, hajlított OLED kijelző, mely bár mindösszesen csak 244 ppi-t jelenít meg, a hosszúkás kivitelnek köszönhetően a betekintési szögek egészen korrektek, a cserélhető műanyag szíjak pedig igazán kellemes megjelenést adnak a kütyünek.Gear_Fit_Orange_05.jpg

A készülék belsejében egy 210 mAh teljesítményű akkumulátor található, ami a Samsung állítása szerint a normál használat mellett a 3-4 napnyi készenléti időt is simán hozza. S minthogy egy fitnesz kiegészítőről van szó, lépés és kalóriaszámlálót, valamint a Galaxy S5-höz hasonlóan pulzusmérésre alkalmas szenzort is tartalmaz, az egyéb funkciókról nem is beszélve, mint az óra, a stopper, vagy az ébresztő. És attól sem kell tartanunk, ha netalántán vizes lesz, az IP67 szabvány által biztosított por- és vízállóság olyannyira hatékony, hogy tusolás közben is gond nélkül használhatjuk.

A Gear Fitet tesztelő újságírók szerint a kis kütyü abszolút telitalálat, szerethető, és 27 grammnyi súlyából adódóan viselés közben szinte alig érezni. A Gear Fit nemzetközi forgalmazása április 11-én indul, egyelőre ismeretlen áron.

Szólj hozzá

kiegészítő sport fitnesz karkötő Samsung Gear Fit