2013. ápr 01.

Megszűnik a Youtube, szaglással lehet majd keresni a Google-n, a Twitter pedig havidíjas lesz

írta: danieee
Megszűnik a Youtube, szaglással lehet majd keresni a Google-n, a Twitter pedig havidíjas lesz

Persze mindez csak áprilisi tréfa, a közösségi oldalak idén is többféle módon igyekeznek mosolyt csalni a felhasználók arcára. A legjobbakból szemezgettünk.

Valószínűleg nem is lenne április elseje Google vagy Youtube tréfa nélkül, így tavalyhoz hasonlóan, idén is különböző módon próbálják szórakoztatni a felhasználókat a legnagyobb közösségi oldalak.

A Youtube legfrissebb bejegyzése szerint, a videómegosztó a mai nappal végleg bezárja kapuit. Mint kiderült, az ügy hátterében egy verseny állt, ami a mai nappal lezárult, így tulajdonképpen a szolgáltatás is értelmét veszti, nincs értelme tovább működtetni.

A Google a Youtube-bal ellentétben nem szűnik meg, helyette egy vadonatúj szolgáltatást vezet be, mellyel mint kiderült, új távlatok nyílhatnak a keresésben: Google Szimat.jpga Google Szimat révén gyakorlatilag megszagolhatjuk a keresőbe írt kifejezéseket, a több mint 15 millió beépített illatgyűjtemény révén pedig azt is megtudhatjuk, hogy milyen illatú egy kaszinó, egy közkönyvtár, vagy akár maga Abraham Lincoln.

gejzír illat_2.jpg

A vadonatúj funkció természetesen okosmobilról is elérhető, így bárhol is legyünk, a mobilunk segítségével szinte bárhol és bármikor megtapasztalhatunk egy újabb illatot.

A Twitter sem kegyelmezett a felhasználóknak: A Mashable értesülései szerint, az idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mikro-blog szolgáltatás, a mai naptól havidíjas lesz.

twitter.jpg

Mint kiderült, a tweetek-ben, azaz csiripekben elküldött magánhangzók egyre nagyobb költséget jelentenek a vállalatnak, ezért a magánhangzók üzenetben való elküldéséért, havi 5 dollárnak megfelelő összeget kell majd fizetni. Jó hír viszont, hogy a maximálisan elküldhető 140 karaktert, 141-re bővíti az oldal.

 

Szólj hozzá

Google Twitter Tréfa Bolondok napja Április elseje