2013. ápr 11.

Óriásmobilok a Samsung műhelyéből – megérkeztek a Samsung Mega-k

írta: danieee
Óriásmobilok a Samsung műhelyéből – megérkeztek a Samsung Mega-k

Olcsóbb árkategóriába illő óriásmobilokkal kívánja bővíteni a meglévő termékpalettáját a dél-koreai gyártó.

galaxymega_large_verge_medium_landscape.png

A Samsung Galaxy Mega 5,8 és 6,3 esetében egyáltalán nem túlzás az óriás jelző, ráadásul a készülékek méretét tekintve aligha nevezhetőek már a hagyományos értelemben vett mobiloknak. A Samsung a nemrégiben bemutatott Galaxy S4 Androidos csúcsmobilja után olcsóbb árkategóriába illő, némileg gyengébb hardverrel rendelkező okosmobilokat állít rajthoz.

A Galaxy Mega 6,3 specifikációit tekintve 720p felbontású, a Samsungtól megszokott minőségű kijelzővel, 8 illetve 16 GB-os változatban lesz elérhető. A készülék belsejében egy 1,7 GH-zes kétmagos processzor dolgozik, 1,5 GB RAM-mal megspékelve.

A „csak” 5,8 coll átmérőjű kistestvér némileg gyengébb hardverrel érkezik: kétmagos processzora 1,4 GHz órajelen ketyeg, szintén 1,5 GB RAM társaságában, belső tárhelyének mérete viszont csak 8 GB. Mindkét készüléket 8 Megapixeles hátoldali kamerával és microSD kártya bemenettel is felszerelték, ezenkívül kaptak még LTE és HSPA nagysebességű letöltésre alkalmas csatlakozási lehetőséget is.

A Galaxy Megák hivatalos vételára egyelőre nem ismert, mindazonáltal a Verge forrásai szerint szinte biztosra vehető, hogy mindkét készülék jóval olcsóbb lesz, mint a Galaxy Note 2 és a Galaxy S4.

Szólj hozzá

Samsung Galaxy Samsung Galaxy Mega 5.8 Galaxy Mega 6.3