2013. ápr 22.

Lesz Start gomb az új Windows-ban

írta: danieee
Lesz Start gomb az új Windows-ban

A várhatóan az év közepe felé debütáló Windows Blue néven is ismert operációsrendszerben visszatér egy régi ismerős is: az új Windows-ban ismét lesz Start gomb.

windows-blue-start-button.jpg

Újabb pletykák merültek fel a várhatóan még idén megjelenő vadonatúj Windows-zal kapcsolatban. A Verge megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, a Windows 8.1 (avagy Windows Blue) néven érkező frissítő csomag, a továbbfejlesztett kezelőfelületen és a vadonatúj funkciókon túl egy újra tervezett Start gombbal érkezik majd, amely a korábbi Windowsok esetében nyújtotta lehetőségeken túl, számos más újdonsággal is kecsegtet.

Az idén októberben megjelent Windows 8-at több százezer felhasználó kritizálta a jól megszokott Start gomb hiánya miatt. Hogy lesz-e ismét Start gomb az új Windows-ban egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a Microsoft nem először változtatna eredeti tervein a felhasználói elégedetlenségek miatt.

A várhatóan még idén nyáron megjelenő Windows Blue-ban az újonnan beépített alkalmazásokon túl, többek között ismétlődő riasztásokra is képes ébresztőóra és egy beépített gyors hangrögzítő is lesz, valamint a korábbi Windows verziókból ismert, hobbivideók készítésére alkalmas Windows Movie Maker-t egy korszerűbb és látványosabb vágóprogramra cseréli a Microsoft.

Szólj hozzá

Windows Start gomb Start menü Windows Blue Windows 8.1