2013. máj 02.

Ilyet még biztosan nem láttál: a levegőben rajzolhatunk tárgyakat egy különleges 3D tollal

írta: danieee
Ilyet még biztosan nem láttál: a levegőben rajzolhatunk tárgyakat egy különleges 3D tollal

A rajzolás egy teljesen új irányvonalát nyithatja meg a különleges toll alakú 3D nyomtató szerkezet.

printingpen.jpg

A 3D nyomtatók kora még csak éppen, hogy elkezdődött, de máris egy jóval olcsóbb alternatívával kíván a piacra lépni a WobbleWorks nevű amerikai cég. A 3Doodler névre keresztelt, tollra hasonlító 3D nyomtató eszköz egy a kickstarter weboldalon indított közösségi gyűjtés eredménye, mellyel gyakorlatilag a levegőben hozhatunk létre különféle alakzatokat és tárgyakat, mindezt bármiféle bonyolult szoftver használata nélkül.

A különleges tollban a legtöbb 3D nyomtató belsejében is megtalálható, úgynevezett ABS műanyag van, ami a hő hatására a másodperc szinte töredéke alatt megszilárdul, így pedig különféle tárgyakat, alakzatokat hozhatunk létre, melyeknek tényleg csak a képzeletünk illetve a kézügyességünk szab határt.

A világ első 3D tollát kísérleti jelleggel kívánták létrehozni, azonban a kickstarteren indított projekt olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a fejlesztés elindításához szükséges 30 ezer dolláros összeg mindössze néhány óra alatt összegyűlt. A főként játékok gyártásával foglalkozó WobbleWorks ígéretei szerint a különleges 3D toll még az idén megvásárolható lesz, ráadásul a több ezer dollárt kóstáló 3D nyomtatókkal ellentétben, a 3D tollért mindössze 75 dollárt, azaz nagyjából 17 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek majd.

Szólj hozzá

3D 3D nyomtató 3D toll 3Doodler 3D ceruza