2013. jún 18.

Itt a motorosok Google Glass-ja

írta: danieee
Itt a motorosok Google Glass-ja

A Google nagyvárakozásoknak örvendő okos-szemüvegét hivatalosan még el sem kezdték forgalmazni, azonban már is számos alternatíva kíván versenybe szállni, a kiterjesztett valóságot meglovagolva. Íme, a legutóbbi.

Helmet1-640x359.jpg

Ma már számos beépített szolgáltatás és tömérdek navigációs eszköz óvja és segíti az autó volánjai mögött ülőket, de mi a helyzet a motorosokkal? Vélhetően erre a kérdésre ad választ a LiveMap nem régiben bemutatott okos-sisakja.

A Moszkvai Tudományos Akadémia és több más orosz szervezet által támogatott bukósisak, valósidejű navigációs információkkal látja el viselőjét, mintha ha az egy miniatűr kivetítőt nézne, de közben biztosítva a zavartalan közlekedést. Az eszköz hosszan tartó működéséről két darab 3000-mAh akkumulátor gondoskodik, a beépített mikrofon révén pedig minden utasítás hangvezérléssel indítható. A sisakban ezen kívül helyet kapott még egy digitális iránytű, valamint egy beépített segélyhívó is.

Az Android rendszer alapjain működő okos-sisak a fejlesztők előzetes tervei szerint legkorábban csak 2014-ben kerülhet piacra, olcsónak egyáltalán nem mondható, 2000 dollár (438 ezer forint) körüli áron.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá

Kiterjesztett valóság Bukósisak Motor Sisak