2013. júl 03.

Itt vannak az első Firefox-os okostelefonok

írta: danieee
Itt vannak az első Firefox-os okostelefonok

Bejelentette első Firefox rendszerrel operáló készülékeit a Mozilla, melyek először Közép- és Kelet-Európa országaiban lesznek kaphatók, köztük Magyarországon is.

zte-open.jpg

A nyíltforráskódú HTML alapokon működő platform első képviselőjeként nem is egy, hanem rögtön két készüléket, a ZTE Open és az Alcatel One Touch Fire típusú mobilját küldi harcba a Mozilla, melyek július 2-ától elsőként a spanyolországi Telefonica szolgáltatónál lesznek elérhetők, mintegy 20 ezer forintnak megfelelő eurós áron. A Mozilla reményei szerint az új platformmal egy újabb alternatívát sikerül nyújtaniuk a főként Android és iOS rendszerek uralta piacon.

firefox-phone.jpg

A gyártó előzetes tervei szerint a spanyolországi rajt után, főként Közép-és Kelet-Európa országai szerepelnek az elsődleges forgalmazó országok között – köztük Magyarország is – de ezen kívül még Ázsia, illetve Latin Amerika egyes területei is jó eséllyel indulnak.

A teljesítményfalónak egyáltalán nem mondható Firefox okostelefonok közül a ZTE Open 3,5 colos kijelzővel, 1GHz-es Snapdragon processzorral, 256 MB RAM-mal, és 3,2-megapixeles kamerával érkezik, míg az Alcatel One Touch Fire variánsa hasonló hardveres felépítéssel, ám a Snapdragon helyett, Qualcomm típusú processzorral. Mindkét készülék Bluetooth, GPS és Wi-Fi kapcsolódásra alkalmas funkciót is kapott.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá

Mozilla Firefox Firefox OS Firefox telefon Firefox okostelefon