2013. sze 03.

Kiterjesztett valóságon alapuló használati útmutatót fejlesztett iOS-re az Audi

írta: danieee
Kiterjesztett valóságon alapuló használati útmutatót fejlesztett iOS-re az Audi

Néhány évvel ezelőtt még fogalmunk sem volt a létezéséről, ma már pedig számos területen hasznosnak tűnik az elkövetkezendő évek vélhetően egyik legnagyobb slágere, melyből az Audi mutatott be nem régiben egy újabb remek alternatívát. Talán ilyen használati utasítás jár majd a jövőben megjelenő árucikkekhez?

audi-ekurzinfo-650x0.jpg

Az elmúlt években, sőt a manapság vásárolt termékekhez is – legyen az egy mosógép, vagy kamera – több oldalas és ráadásul komplikált használati utasítás jár, amit sok esetben inkább félre teszünk és anélkül próbálunk rájönni az adott készülék működési elvére. Vélhetően ezt a problémát orvosolja az Audi nem régiben bemutatott forradalmian új megoldása, melyhez nem mást, mint az elkövetkezendő évek egyik legnagyobb technológiai fejlődésének ígérkező, kiterjesztett valóságot használta fel.

Az Audi eKurzinfo névre keresztelt alkalmazása az iPhone/iPad kameráját használja fel, hogy hanggal, képpel illetve szöveggel egybegyúrt videós útmutatóvá varázsolja a készüléket. Az app használatához csupán az adott helyre kell ráirányítani a telefont vagy a táblagépet, és az alkalmazás már mutatja is, hogy az adott alkatrész, kapcsoló pontosan mire is jó, miként működik és milyen egyéb rejtett funkciói vannak. Az Audi A1 és A3 modelljeivel kompatibilis ingyenes alkalmazás a jármű mintegy 300 különböző részét képes “szkennelni” és kizárólag iOS rendszerű eszközökkel kompatibilis.

Az Audi magyar App Store-ban is elérhető újdonsága remélhetőleg nem korlátozódik majd csupán az autók használatára, hiszen egy ilyen megoldás nagy valószínűséggel számos területen praktikus lenne.

Szólj hozzá

audi alkalmazás app kiterjesztett valóság AR iOS