2013. sze 03.

Október végén érkezhet a BlackBerry Messenger iOS-re

írta: danieee
Október végén érkezhet a BlackBerry Messenger iOS-re

Májusban jelentette be népszerű ingyenes azonnali üzenetküldő alkalmazásának iOS és Android platformokon való megjelenését a BlackBerry, mely a legfrissebb információk szerint október utolsó hetében válik majd elérhetővé.

BBMAndroidiOS.jpg

Bár a jelenleg piacon lévő ingyenes üzenetküldő alkalmazásokkal már így is szinte Dunát lehet rekeszteni, ennek ellenére továbbra is kitart korábbi céljánál a BlackBerry: multi platformos szintre emeli népszerű messenger appját.

A vállalat korábban tett bejelentése szerint a szolgáltatásnak havi szinten csak a BlackBerry platformján mintegy 60 millió aktív felhasználója van, így mindenképpen érdekes alakulhatnak az elkövetkezendő hónapok ha egy újabb versenyző bukkan fel a WhatsApp, Viber és Facebook Messenger appok uralta mezőnyben.

A szolgáltatás iOS és Android verziója ingyenes (platformok közti) többek között valós idejű egy -, illetve akár többszemélyes chatelést, valamint hangjegyzet megosztást biztosít. Az alkalmazás egyik legígéretesebb újdonsága azonban a csoport létrehozás névre hallgató funkció, mellyel egy maximum 30 fős (Facebook-hoz hasonló) zárt vagy nyílt csoportot alakíthatnak majd ki a felhasználók, melynek tagjai platformtól függetlenül oszthatnak meg egymás közt fotókat, naptári bejegyzéseket, illetve más különféle fájlokat és tartalmakat.

A legfrissebb nem hivatalos információk szerint a BlackBerry Messenger iOS-re letölthető verziója várhatóan a jövőhónap utolsó hetében jelenik meg, melyről egyébként a szolgáltatás hivatalos honlapján e-mailes értesítőt is lehet kérni.

Szólj hozzá

Android iOS BBM BlackBerry Messenger