2013. júl 22.

Elképesztő: életre kelnek a rajzok a különleges alkalmazás segítségével

írta: danieee
Elképesztő: életre kelnek a rajzok a különleges alkalmazás segítségével

Kétség kívül a kiterjesztett valóságon alapuló eszközök jelenthetik a jövő egyik legnagyobb slágerét, így nem meglepő, hogy több iparág is ezt területet kívánja meglovagolni. Az eredmény pedig egyszerűen hihetetlen.

colar.jpg

Mi történik ha egy hagyományos értelemben vett kifestőt a technológiai fejlődés egyik legnagyobb vívmányának ígérkező kiterjesztett valósággal (augmented reality) keresztezünk? Nos, az eredmény valóban megdöbbentő.

Az elsősorban Android és iOS eszközökre fejlesztett colAR alkalmazás kétség kívül páratlan a maga kategóriájában, az app ugyanis a hagyományos kifestőn található rajzokat kelti “életre”, mintha csak egy animációs film megszületését látnánk a papíron. Egyszerűen nem hiszünk a szemünknek ha megnézzük a bejegyzéshez kapcsolódó videót.

A különleges kifestő használatához a fejlesztők weboldaláról ingyenes letölthető mintákra van szükség, melyeket egy hétköznapi nyomtató segítségével mi magunk is kinyomtatnunk. Ezt követően már csak az adott platformhoz tartozó alkalmazást kell letöltenünk táblagépünkre vagy okostelefonunkra ( az Android verziót innen, míg az iOS-es verziót pedig innen szerezhetjük be). Innentől kezdve tulajdonképpen nincs is más dolgunk mint a kinyomtatott mintákat az elképzeléseinknek megfelelőre színezni, majd a munka végeztél rögvest megtekinthetjük hogyan kel életre a repülő, a madár vagy pedig a tűzokádó sárkány.

Az colAR kifestővel kapcsolatban csupán egyetlen negatívumként az alkalmazáshoz tartozó minták korlátozott száma hozható fel, ezekből ugyanis egyelőre mindössze öt darab áll a felhasználók rendelkezésére, ettől függetlenül egy valóban remek alkalmazásról van szó, amely mindamellett, hogy ingyenes, remek kikapcsolódást nyújthat az egész család számára.

Szólj hozzá

augmented reality kiterjesztett valóság Android iOS ColAR