2013. júl 28.

Ingyen kapnak iPad-et a Los Angeles-i diákok

írta: danieee
Ingyen kapnak iPad-et a Los Angeles-i diákok

A hagyományos papíralapú oktatási formát felváltó digitális eszközök segítségével történő tanulás népszerűsítésének céljából, első körben mintegy 31 millió dollár értékben ajándékoz táblagépeket az Apple, a Los Angeles vonzáskörzetében található oktatási intézményeknek.

TB_015_20101209_HP_2560.jpg

Az idei év végéig 31 ezer darab iPad-et osztanak szét a Los Angeles-i iskolákban, majd a következő év elejétől további 609 ezer táblagép talál majd gazdára.

A kezdeményezés hátterében az E-Learning-hez szorosan kapcsolódó digitális tanulás népszerűsítése áll. A tanulók által igénybe vehető táblagépeket térítésmentesen biztosítja az Apple, így a diákok teljesen ingyen vehetik majd igénybe a kimondottan erre a célra fejlesztett alkalmazásokkal ellátott készülékeket.

A nem mindennapi kezdeményezés két periódusban zajlik majd, melyben negyvenhét további Los Angeles környékén található oktatási intézmény vesz majd részt. A táblagépekkel kapcsolatos egyéb részleteket, mint a készülék pontos típusa, vagy az iOS rendszer verziója egyelőre nem árult el az Apple, csak úgy mint arról sem, hogy mely Los Angeles-i iskolák jogosultak az ingyenes iPad-ek igénybevételére.

Az Apple ilyesfajta kezdeményezése nem új keletű, idén márciusban ugyanis az AllthingsD azt állította hogy, az Apple már több mint 4,5 millió iPad-et értékesített az amerikai edukációs intézmények számára, ugyanakkor az akciónak vélhetően még koránt sincs vége.

Szólj hozzá

Apple iPad Oktatás Diák Táblagép